GunillaGul

Må bra Här&Nu

Shiatsu

Shiatsu är en behandlingsteknik som har utvecklats i Japan och som praktiseras genom att man bland annat stimulerar meridianer och akupunkturpunkter. Meridianer består av energiflöden (ki) där punkterna ligger. Punkterna och meridianerna stimuleras med tryck av tummar, fingrar, handflator och underarmar. Förutom tryck används också tekniker som till exempel sträckningar, rotationer och vridningar.

När man får en shiatsubehandling ligger man vanligen på en madrass med kläderna på. Man kan också göra shiatsu när man sitter på stol. Då trycker man framförallt på punkter i axlar, nacke, rygg, armar och huvud.

Med shiatsu stärks kroppens försvar mot sjukdomar, energin i kroppen harmonieras och musklerna får hjälp att slappna av. Cirkulation och flödet av lymfa stimuleras. Shiatsu verkar både på det sympatiska och det parasympatiska nervsystemet och hjälper kroppen att avlägsna gifter och hormonsystemet regleras.

Under en shiatsubehandling går man igenom hela kroppen för att hitta och avhjälpa obalanser på olika nivåer. Shiatsu ger en mjuk påverkan på kroppens egna villkor och stärker immunförsvaret. Shiatsu är en säker metod som inte ger biverkningar.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)