GunillaGul

Må bra Här&Nu

Su Jok

 

Su Jok är koreanska och betyder "Hand" och "Fot". Man behandlar alltså händer och fötter men precis som i Zonterapi behandlar man hela kroppen samtidigt. I Su Jok kan man välja att använda fröer, magneter, nålar, palpetstavar eller moxa. Varje behandlingstillfälle kan vara unikt beroende vilka punkter och vilka redskap man väljer att använda. 

Su Jok infattar även en stor del av den asiatiska teorin om Yin och Yang samt ursprunget till energins skapelse - Homo, Hetro, Neuto och Neutro.  Den tar även hänsyn till de fem elementen trä, fukt, metall, eld och jord. Inom Su Jok finns även ett sjätte element - Hetta.

Är det effektivt?

Det finns flera kliniska studier som visar att Su Jok är en effektiv behandlingsform för en lång rad sjukdomar. I flera länder är det främst läkare som arbetar med Su Jok.

Hur går en behandling till?

Jag inleder med att ställa frågor om klientens symptom och sjukdomshistoria för att komma fram till en så effektiv behandling som möjligt.
Därefter inleds behandlingen som kan bestå av tryck på punkter, värme- behandling, nålar eller ljus. Genom att klienten stimulerar punkterna, mellan behandlingar uppnås snabbare resultat.

Gör det ont?

När man hittar exakt rätt punkt smärtar det till, men det går snabbt över. Nålarna är mindre än de som används vid vanlig akupunktur.

Vad kan man behandla?

Man får ofta bra resultat vid exempelvis:
• Allergier
• Ont i ryggen
• Huvudvärk
• Migrän
• Muskelspänningar
• Matsmältningsbesvär

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)